5 lærerige museer for børn

Kunst giver os, og ikke desto mindre børn, en unik oplevelse som intet andet kan. Kunst giver os mulighed for at forstå og udforske følelser og tanker. Gennem kunst kan man udtrykke sine følelser på så mange forskellige måde, om det end er musik, dans, fotografi eller billede maleri.

 

Der er så mange undersøgelser der viser, hvor vigtige flere former for kunst kan være for børns opvækst. At tage på museum med børnene kan give dem så mange indtryk og introduktionen for flere forskellige former for kunst kan have en positiv effekt på deres tankegang. De lærer at forholde sig kritisk over for ting, at have en holdning om noget, at formulere en mening og fortolke ting de ser på deres egen måde.

 

Museer giver plads til refleksion, eksperimentering, inspiration, kreativitet, nydelse og mulighed for autentiske læringserfaringer og leg.

 

I Danmark har vi heldigvis en masse gode museer og gallerier, med rigtig mange udstillinger hvert år. Det giver os rig mulighed for at introducere vores børn for forskellige former for kunst, allerede fra en tidlig alder. Her har vi lavet en liste over 4. spændende museer man kan besøge med familien i København.

 

  1. Tycho Brahe Planetarium

 

Rejs til fremmede planeter, ud i junglen eller helt tilbage til dinosaurernes tid blot ved at købe en billet til Planetariet på Gl. Kongevej.

 

Der er to 3D-biografer, så vi kan varmt anbefale at du starter med at se en 3D film. Børnene vil uden tvivl være meget begejstret for de utrolig livagtige billeder. Vi er faktisk også sikre på at du selv vil synes det er imponerende – vi oplevede i hvert fald at man virkelig fik dukker hovedet for ikke at blive ramt af dinosaurerne nogle gange. Det føles virkelig som at være der selv.

 

Vi vil råde dig til at tjekke programmet på forhånd og snakke med dine børn om, hvad de har lyst at se. Det er langt fra de fleste børn der synes, at en rejse gennem Afrikas urskov er lige så spændende som en rejse til månen.

 

      2. Arken

 

Kunstmuseet i Ishøj skal ligne et stort skib der er strandet på en strand. Det var i hvert fald arkitektens vision da han skulle tegne det tilbage i 1990’erne.  

 

Arken er meget fascinerende og det er bestemt et besøg hver med børnene. Her bliver der sat fokus på moderne kunst og børnene får mulighed for at se noget anderledes som de måske ikke ville se andre steder.

 

Museet tilbyder også meget moderne hjælpemidler: På museet kan man låne en gratis iPod som man kan høre historier og lyde der skulle hjælpe fantasien på vej når man ser på de udstillede værker.

 

      3. Post og Tele Museum

 

Kan børn overhovedet forestille sig at man i gamle dage sendte breve med posten og ikke sms’er, beskeder på Messenger eller billeder på Snapchat?  Har de nogensinde set nogen ringe fra en telefonboks med drejeskiver? Post og Tele Museet er den perfekte måde at give børnene et indblik i gamle dages kommunikationsvej.

 

      4. Teatermuseet i Hofteatret – Børneomvisning og trylleshow

 

Det gamle hofteater tilbyder børneomvisning i dets mange, historiske rum. Booker du en børneomvisning vil du blandt andet høre mere om Hofteatrets historie, om konger, dronninger, prinser og prinsesser, store skuespillere og sjove maskiner. En tryllekunstner vil til sidst underholde med et trylleshow og hele oplevelsen er gratis. Man skal blot tilmelde sig på forhånd og dette kan man enten gøre ved at ringe på 33 11 51 76 eller skrive til info@teatermuseet.dk.