Kunst dine børn kan lave

Får du for mange tegninger af dine børn som næsten altid ligner hinanden? Hvor tit bliver du bedt om at hænge en af dem op på køleskabet eller væggen uden at du egentlig synes at den passer til indretningen?  Vi kender det kun alt for godt!

 

Vi har prøvet at finde lidt inspiration her og der til kunstværker dine børn godt kan lave og som ovenikøbet ville se pæne ud på væggene derhjemme – eller måske i sommerhuset 🙂

 

  1. Lav collage ud af de gamle tegninger

 

Som nævnt i starten, har du sikkert fået mange tegninger af dine børn allerede. De ligner meget tit hinanden og er alt for mange for at man kan hænge dem alle sammen op på væggen som børnene sikkert ville ønske. Men man kan sikkert lave en virkelig flot collage af alle de tegninger, som måske endda kommer til at ligne noget der godt kan få lov at få en fast plads på væggen. Det er i hvert fald et forsøg hver.

Du kan enten bare lime alle tegningerne sammen på et større stykke papir eller også kan du klippe små trekanter ud af tegningerne og lime dem på et lærred. Det vil uden tvivl se meget bedre ud og det vil være så sjovt for børnene at lave.

 

      2. Kunst med grene

 

Du skal bruge grene, papir (gerne tykt papir) og maling.

 

Hver gren skal males i en farve. Læg derefter grenene sammen, som en lille buket. Bind dem gerne sammen med tråd eller en elastik, da det vil gøre det nemmere for børnene at holde buketten samlet.

Så skal der males på papiret – grenene skal bruges som pensler. De flotte mønstre der dannes kan helt sikkert give dig et smukt og spændende kunstværk der er helt hjemmelavet.

 

     3. Lav et fint billede med fod- og håndtryk

 

Til dette skal du bruge maling og overfladen der skal males. Det kan enten være papir, lærred, et bord, et bræt eller hvad du nu har tænkt dig at bruge.

 

Resultatet bliver rigtig flot, meget personligt og specielt. I øvrigt er det også noget der er sjovt for børnene at være med til.

Hjemme hos os valgte vi at male et born. Vi havde et helt enkelt lille træbord fra Ikea, som vi fik malet hvidt. Derefter fik børnene selv lov til at vælge deres yndlings farver og så gik vi ellers bare igang. Det blev til en masse farverige fod- og håndtryk i forskellige størrelser og det så så fint ud!

 

Bordet er perfekt til børneværelset men vi kan også varmt anbefale at man stiller det i en ellers meget hvid og lys stue. På den måde føler børnene også at de har været med til at sætte deres personlige præg i indretningen. Samtidigt vil du få et bord (eller billede, bræt) som er helt specielt og ingen andre har.

 

     4. Picasso inspireret kunst med børnene

 

Her skal du bruge gamle ugeblade, noget papir, en saks og tuscher. Dine børn kan være lige så kreative de har lyst til her og slippe deres indre kunstner frem.

 

Start eventuelt med at tegne omridset af et ansigt på et stykke papir. Lad dit barn bestemme hvad der skal klippes ud af gamle magasiner og klistre derefter de udklip på papiret.

 

Resultatet skulle meget gerne ligne noget Picasso inspireret moderne kunst, der kan pynte fint både i stuen, køkkenet, gangen eller et værelse.